Dlaczego brak cukru w sklepach?
Co jest tego powodem? Powodem pustych półek nie jest brak towaru na rynku, ale wzmożony popyt wywołany strachem przed dalszymi wzrostami cen. Intuicja klientów jest słuszna: w hurtowniach produkt jest już droższy niż w detalu.
Kiedy będzie dostępny cukier w Biedronce?
Dlaczego brakuje cukru w marketach?
Sklepy mają zakontraktowane dostawy, bazujące na szacowanym wcześniej zapotrzebowaniu. Nawet uwzględniając większy popyt latem na cukier, spowodowany przygotowywaniem przetworów na zimę, sieci dyskontów nie były przygotowane na taki skok, co przełożyło się na czasowe braki w sklepach – tłumaczy.
Kiedy wróci cukier?
Ile kosztuje cukier w Biedronce dzisiaj?
cena regularna 4,99 zł/opak.
W jakiej sieci brakuje cukru?
Oprócz braku innych towarów w Biedronkach, o których już pisaliśmy, w większości sklepów brakuje także cukru. Sieć wprowadziła limity na zakup cukru – do 10 kg na jednego klienta.
Dlaczego brak cukru w Biedronce?
komunikacji korporacyjnej w Biedronce, w związku ze spadającą dostępnością cukru na rynku niektórzy klienci kupują w sklepach tej sieci „niedetaliczne ilości” cukru. – Na podstawie analizy paragonów można stwierdzić, że nabywcami są przedsiębiorcy, a nie gospodarstwa domowe.
Dlaczego jest limit na cukier?
Z kolei biuro prasowe Aldi przekazało, że dostrzega wzmożone zapotrzebowanie klientów na cukier oraz napiętą sytuację globalną związaną z jego niedoborami. Wprowadzając limit na sprzedaż cukru do 5 kg na jeden paragon, sieć chce uniknąć hurtowego wykupowania cukru.
Gdzie obecnie można kupić cukier?
cukier jest obecnie w specjalnej ofercie w kilku miejscach i można go kupić po obniżonej cenie w ALDI, Makro, Netto, Stokrotka Market, Stokrotka Supermarket. Najniższą cenę cukier można znaleźć w ALDI, gdzie kosztuje 4,49 zł w ofertach specjalnych, które obecnie tam mają.
Czy cukier będzie droższy?
Cukier podrożeje jesienią W przyszłości zapewne czekają nas kolejne podwyżki. Rolnikom ta uprawa musi się opłacać i my to rozumiemy” – wskazał Kubiak. „Jesienią będziemy produkowali cukier z buraków skupionych po nowych, wyższych cenach. Wzrosną też koszty produkcji: sama energia będzie prawie cztery razy droższa!
Skąd Polska ma cukier?
Z danych ARR wynika, że do Polski z Mozambiku przywieźliśmy ponad 25 tys. ton cukru. Poza tym do naszego kraju przywoziliśmy cukier z Niemiec, Francji, Danii, Czech oraz Mauritiusa. Z tego ostatniego pochodziło 6 procent całego naszego importu.
Czy w Lidlu jest cukier?
Dlatego Lidl oferuje wiele rodzajów tego produktu, w zależności od celu użycia. Najbardziej popularny jest cukier buraczany, który podzielić można na cukier biały kryształ, służący głównie do słodzenia kawy i herbaty, a także do słodkich wypieków.
Czy będzie brak cukru?
Ile kosztuje 1 kg cukru w Lidlu?
Cukier biały 1 kg w Lidlu za 3,79 zł, dostępny, bez limitów! – Pepper.pl.
Dlaczego nie ma cukru w Biedronce?
komunikacji korporacyjnej w Biedronce, w związku ze spadającą dostępnością cukru na rynku niektórzy klienci kupują w sklepach tej sieci „niedetaliczne ilości” cukru. – Na podstawie analizy paragonów można stwierdzić, że nabywcami są przedsiębiorcy, a nie gospodarstwa domowe.
Czemu znika cukier?
Dlaczego cukru brakuje w sklepach? W czerwcu portal money.pl informował, że jeszcze w tym roku cukier zdrożeje. Okazuje się bowiem, że choć w Polsce wciąż produkuje się go dużo, coraz więcej rolników rezygnuje z uprawy buraków cukrowych z powodu rosnących kosztów i nieopłacalności produkcji.
Czy w polskich sklepach brakuje cukru?
Przestraszeni Polacy rzucili się na zakupy. W dyskontach klienci konkurują o cukier z właścicielami małych sklepów, bo w wielkim handlu bywa tańszy niż w hurcie. W polskich sklepach brakuje cukru, mimo że i w kraju, i w Europie jest go dużo.
Czy w Polsce brakuje cukru?
„Choć cukier znika błyskawicznie z półek, to w rzeczywistości nie brakuje go ani w Polsce, ani na rynku unijnym. Nie został też po cichu wyeksportowany. Klienci rzucili się na zakupy z nakręcającej się obawy przed jego brakiem” — czytamy w dzienniku.
Dlaczego brak cukru w sklepach?
Co jest tego powodem? Powodem pustych półek nie jest brak towaru na rynku, ale wzmożony popyt wywołany strachem przed dalszymi wzrostami cen. Intuicja klientów jest słuszna: w hurtowniach produkt jest już droższy niż w detalu.
Ile obecnie kosztuje cukier?
Za 1 kilogram trzeba zapłacić tam od 7,99 do 8,50 zł. Sprzedawcy oferują również większe ilości. Na przykład za 6 kg zapłacimy 51,99 zł. Inny sprzedawca oferuje 10 kg cukru za 84,99 zł.
Czy jest cukier w sklepach?
Cukier, zarówno w pojedynczych, jak i hurtowych ilościach, można kupić w małych sklepach spożywczych, marketach lub hipermarketach. Zwykle spotka się go pakowanego w papierowe paczki mieszczące 1 kg produktu.
Ile kosztuje Polski cukier w Niemczech?
Ceny cukru w Niemczech zaskakują Polaków Za standardowe, kilogramowe opakowanie klienci płacą 0,79 euro, czyli w przeliczeniu ok. 3,80 zł. To bardzo atrakcyjna stawka, biorąc pod uwagę wyższe płace naszych sąsiadów.